Subscribe Twitter

неділю, 18 липня 2010 р.

Екскурсія вихідного дня по маршруту з Фокусу

Учора відбулась екскурсія вихідного дня, по маршруту, який я підгледів у спецвипуску "Красива Україна" N3(5) за 2009 журналу "Фокус", а саме маршрут К2: Київ (A) - водосховище та кар'єр біля Корнина (B) - Фастів (C, D) - Томашівка (E) - Ясногородка (F) - Київ (G). Пробіг склав біля 300км,

Переглянути більшу мапу

Біля Корнину (пункт B на мапі) путівник рекомендує скупатись у водосховищі на річці Ірпінь та подивитись на рукотворне озеро - затоплений гранітний кар'єр. Власні спостереження показують, що скупнутись на водоймі можна і ближче до Києва.

У Фастові редактори Фокусу рекомендують оглянути діючий костел Воздвиження Святого Хреста початку XX ст (D) та вагон-музей (C). Якщо костел сподобався, то музей оглянути не вдалось, він відкритий лише по п'ятницях з 13:00 до 15:00 (!!!). Хочете відвідати - плануйте маршрут відповідно.

У Томашівці (E) можна знайти палац Хоєцьких, який зараз використовується як приміщення діючого монастиря. Оскільки це УПЦ МП, то дівчатам чи жінкам у короткому одязі і з непокритою головою оглянути його не вдасться, також заборонено фотографувати. От ми і не оглянули.

Ну і останній пункт маршруту - страусина ферма у Ясногородці (F).

Я із своєю спутницею залишився задоволний, проте якщо хтось захоче повторити маршрут - рекомендую скоротити маршрут на 200 км, вилучивши з нього точки B-E, залишивши лише Ясногородку.

Немає коментарів:

Дописати коментар